Bloemenveiling

Bloemenveiling

by ysnlbeheer in SelectSucces 17/02/2017

Gecontroleerde chaos

De bloemenveiling in Aalsmeer is groot. Heel groot. Met een omtrek van ruim 18 kilometer is het het grootste gebouw ter wereld en staat zelfs in het Guinness Book of Records. Ruim 25.000 medewerkers in ongeveer 400 verschillende bedrijven werken er kriskras door elkaar. Het lijkt een groot wespennest, een ongecontroleerde chaos. Maar dat is natuurlijk slechts schijn.

Mensenwerk is maatwerk

Flora Holland, zoals de veiling officieel heet, kan alleen functioneren als iedereen weet wat hij of zij moet doen, waar en op welk moment. Dat vraagt nogal wat van de medewerkers. Want hoewel de veiling een van de grootste bedrijven van Europa is, is werken op de veiling voor een belangrijk deel nog gewoon mensenwerk. En mensenwerk is maatwerk. Academy to Work biedt dat maatwerk door met praktijkgerichte trainingen werkzoekenden tot nieuwe, vakbekwame veilingmedewerkers op te leiden.

Maatwerk door met praktijkgerichte trainingen kandidaten tot vakbekwame veilingmedewerkers op te leiden.

‘Geen hoofdpijn meer’

Academy to Work (A2W) is een leerwerkplaats middenin de veiling. Het gehele logistieke proces komt bij A2W aan bod, van laden en lossen tot karren opbouwen en emballage. Door deze training kunnen werkgevers op de veiling worden voorzien in hun behoefte aan gekwalificeerde medewerkers, direct inzetbaar personeel. “Onze doelstelling is uiteraard om werkzoekenden succesvol op de arbeidsmarkt terug te laten keren. Dat lukt door ze hier net iets meer bij te brengen dan wat de toekomstige werkgever verwacht”, zegt Paul Kransen. “Maar vooral zorg ik voor minder hoofdpijn. Minder kopzorgen voor werkgevers én werknemers.”

Door de samenwerking met YourSelect kunnen we nog sneller schakelen.

Tijd en geld

Paul Kransen is initiatiefnemer van A2W. Met zijn jarenlange ervaring als hoofd logistiek op de veiling kent Paul alle ins en outs en weet hij precies waar de knelpunten bij de werkgevers liggen. “Werkgevers op de bloemenveiling (zoals steeds meer werkgevers trouwens) komen erachter dat de werving, opleiding en begeleiding van nieuwe medewerkers veel tijd en geld kost. A2W springt daar op in en neemt de training en begeleiding op zich.” Voor de werving van goede kandidaten werkt A2W samen met YourSelect. Gedreven vervolgt Kransen: “Door deze samenwerking kunnen we nog sneller schakelen en beter inspringen op de behoeften van werkgevers en gewoon goede medewerkers opleiden.”

De drempel verlagen

Maatschappelijke betrokkenheid speelt een belangrijke rol in de visie van A2W. Ook mensen met een behoorlijke achterstand op de arbeidsmarkt krijgen een kans. Dat vergt wel extra aandacht en begeleiding. Kransen: “Vaak krijg ik hier mensen op de vloer die wel willen, maar die in eerste instantie helemaal niet durven te werken. Die gasten neem ik onder mijn hoede. Ik praat veel met ze en desnoods haal ik ze thuis op om op tijd hier te kunnen zijn.” A2W wil de drempel om weer aan het werk te gaan zoveel mogelijk verlagen. De samenwerking met YourSelect verloopt daarin prima. “Vooral de persoonlijke aanpak van YourSelect spreekt mij daarom erg aan”, aldus Kransen. “Wij kunnen met elkaar lezen en schrijven. Ze hebben vaak aan een half woord genoeg.” Die aanpak levert verrassende resultaten op.

Wouter

Kransen vervolgt enthousiast: “Neem Wouter als voorbeeld. Kon vooral aan de slag in mode- en kledingwinkels. Maar daar werd hij niet gelukkig van. En nou werkt hij bij mij. En ik wil hem ook niet meer kwijt!” Wouter de Jong vult aan: “Paul heeft mij er echt doorheen getrokken, vooral die eerste paar weken. Daar ben ik zo blij om! Ik ben ondertussen 26 en wil wat van mijn leven maken. En hier krijg ik de kans!

Het is zwaar werk, fysiek moet je 100% in orde zijn. En Nederlands spreken!

Leeftijd

Niet alleen jongeren krijgen bij A2W de kans om weer aan de slag te gaan. Ook daarin faciliteert YourSelect. Kransen: “Mij maakt het helemaal niets uit hoe oud je bent. Ik heb hier mensen van in de 60 aan een contract geholpen. Momenteel heb ik twee mannen van 54 rondlopen!” Natuurlijk zijn er wel een aantal randvoorwaarden. “Het is zwaar werk, dat zeg ik eerlijk, dus fysiek moet je wel 100% in orde zijn. En Nederlands spreken, dat wil ook nog wel eens helpen.”

Hoofdpijn

Onregelmatige werktijden zijn gewoon bij Flora Holland. Normaal gesproken werk je van ‘s morgens 7.00 uur tot ‘s middags 16.00 uur. Omdat de handel in bloemen (en planten) nogal aan feestdagen en andere bijzondere momenten is gekoppeld, kan het zijn dat je soms kortere dagen en soms hele lange dagen maakt. Grofweg loopt het hoogseizoen van begin september tot eind mei, als de Franse Moederdag is geweest. Wouter: “Ik vind dat juist fijn. Het houdt me scherp en alert. En weet je, vroeger had ik altijd hoofdpijn. Zorgen om van alles en nog wat. En nu, helemaal weg.“ Lachend vult Paul aan: “Zei ik het niet? Hier verdwijnt elke hoofdpijn als vanzelf!”