Schiphol

Schiphol

by ysnlbeheer in SelectSucces 17/02/2017

De volgende keer neem ik appeltaart mee!

“Ik ben heel blij met YourSelect. Ze zijn vriendelijk, warm en open. En ze hebben met zo goed geholpen! Ze hebben vacatures doorgestuurd, me voorgesteld bij werkgevers én ze hebben mij in staat gesteld om mijn hef- en reachtruckcertificaat te behalen. Nu werk ik bij een grote cateraar op Schiphol. Eerst via een proefplaatsing en sinds twee weken heb ik mijn contract.”

Aan het woord is Remco Nagtzaam, even op de koffie bij YourSelect voor hij naar zijn werk gaat. “Ik draai wisselende diensten, in ploeg C. Drie dagen ochtenddienst, van 6.00 uur tot 14.30 uur, dan een dagje vrij, dan vier dagen middagdienst (van 14.30 tot 23.00 uur), twee dagen vrij en dan weer vier dagen middagdienst. Bevalt me prima.” Het is heerlijk werken in het magazijn, lekker met de heftruck. “Soms werk ik ook in de koeling en de vriescel. Daar kan het wel -30 zijn! Dikke jassen aan en een muts op. In andere ploegen zit er één man altijd in de kou, in onze ploeg wisselen we elkaar af. Vind ik fijn, een klein groepje, een man of acht, negen inclusief twee chauffeurs. Gezellig!”

Een vaste baan, samenwonen met mijn vriendin… meer vraag ik niet.’

Eén grote familie

Gezelligheid is voor Remco van groot belang. Saamhorigheid, bij elkaar horen, een familiegevoel. Na een door privéomstandigheden minder gezellige kindertijd ontdekt hij de kermis. Een plaatsvervangende familie waar hij van zijn twaalfde tot zijn achttiende in de weekenden en tijdens de vakanties werkt. Dan verhuist hij naar Spanje. De kermis blijft echter trekken en op zijn twintigste gaat hij fulltime mee op tournee. “Dat was buffelen! Fulltime betekent op de kermis 24/7. Dag en nacht, door weer en wind werken, ik kon het op een gegeven moment niet meer aan. Fysiek niet, rugproblemen.” Bovendien wil hij bouwen aan een betere toekomst: “een vaste baan, samenwonen met mijn vriendin Kristin, dat is wat ik wil, maar op de kermis zag ik dat daar eigenlijk niet van komen.”

Toekomst

Remco belandt in de bijstand. Hij solliciteert veel, voornamelijk op magazijnwerk, en krijgt even zoveel afwijzingen. “Bij eentje ben ik tot de laatste twee gekomen, maar ze kozen voor de ander. Ik had al zeven jaar heftruckervaring, maar nog geen certificaten. Te duur om zomaar zelf te kunnen bekostigen vanuit de bijstand. Tussendoor kon ik via een uitzendbureau aan de slag.“ Maar ook daar loopt het snel stuk. “Je moest de hele tijd boven je lichaam, boven je macht tillen, ik kreeg weer last van mijn rug en schouders.” Toen kwam de uitnodiging van YourSelect voor intakegesprek.

Wat beweegt, leeft’. Oftewel, je moet zelf laten zien dat je graag aan de slag wil!

YourSelect

“Ik heb een droom”, zegt hij besmuikt, “ik wil, net als iedereen natuurlijk, miljonair worden. En daar zal je dus hard voor moeten werken. En dat doe ik graag.” Die mentaliteit past uitstekend bij YourSelect. ‘Wat beweegt, leeft’. Oftewel, als jij maar laat zien dat je graag aan de slag wil, je best doet, kortom beweegt, dan gaat YourSelect keihard voor jou aan de slag. “YourSelect had een vacature op Schiphol voor me. Hef- en reachtruckchauffeur. Precies wat ik wil. Alleen die certificaten he…” Dankzij remco’s enthousiasme is YourSelect er snel uit. De kandidaat wordt aangemeld bij een rijopleiding voor beroepsgericht vervoer en behaalt zijn felbegeerde certificaten. “En nu werk ik dus op Schiphol! Ik ben er YourSelect nog dagelijks dankbaar voor.”

Leergierig

Terugkijkend realiseert Remco zich: “hoewel mijn schoolcarrière nou niet echt succesvol was, ben ik eigenlijk heel leergierig. Dat heeft YourSelect goed gezien. Ik maak er echt tijd voor. Eerst mijn hef- en reachtruck certificaten, maar ik heb ook een cursus asbestherkenning gedaan en nu weer een interne cursus. Tussendoor in Spanje heb ik ook nog Spaans geleerd. En ergens in de toekomst wil ik ook nog eens heel graag vrachtwagenchauffeur worden, net als mijn opa!”

Appeltaart

“YourSelect is warm en gezellig. Een klein team, ook een beetje een familie. Als ik binnenkort in de buurt ben kom ik graag weer een kopje koffie drinken. En dan neem ik appeltaart mee!”